SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Screen6

Tech startup Screen6 werft topprogrammeurs m.b.v. subsidie

Het bedrijf:

Ruben Gersons is een zogenaamde serial entrepreneur, iemand die al meerdere ondernemingen op z’n naam heeft staan. Zijn laatste bedrijf Adrime verkocht hij aan Weborama, een Frans bedrijf en momenteel werkt Gersons aan een startup genaamd Screen6, een nieuw platform dat het mogelijk maakt om realtime inzicht te geven in advertentiecampagnes die op verschillende apparaten, zoals tablets, mobiele telefoons en de laptop, vertoond worden. Gersons: “Door de opkomst van nieuwe apparaten is het voor adverteerders mogelijk om uitingen over verschillende platformen te spreiden. Ze willen daar de juiste data uit destilleren en de campagnes desgewenst bij sturen. Echter, zo gemakkelijk is dit momenteel nog niet.” Als de consument nu bijvoorbeeld eerst op een tablet en daarna op zijn laptop een banner ziet, dan zien de huidige systemen twee verschillende personen. “Hierdoor kan bijvoorbeeld een webshop, verkopen die via de laptop zijn gemaakt niet terugleiden tot advertenties die op de tablet of mobiel zijn vertoond”. Door een systeem te maken wat de bezoeker herkent, onafhankelijk van het platform heeft Screen6 een oplossing voor de adverteerder. “In realtime kunnen adverteerders zien wat de verschillende campagnes doen en wat bijvoorbeeld het daadwerkelijke bereik is over de verschillende apparaten heen. Dat noemen wij True Reach”

De subsidie vraag:

“We hadden gehoord dat innovatieve bedrijven WBSO subsidies aan konden vragen. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur & Ontwikkeling en helpt bedrijven die in Nederland innovatie en technologie stimuleren. Vrijwel ons voltallig personeel is technisch bezig, daarom bleek de subsidie zeer geschikt voor ons”, zegt Gersons. Omdat ze bij Screen6 zelf te druk zijn met programmeren besloten ze het subsidietraject uit te besteden. Via het eigen netwerk kwamen ze uit bij SUBtracers en een aantal concurrenten. Gersons vertelt, “Onze keuze is uiteindelijk gevallen op SUBtracers, omdat zij in tegenstelling tot de concurrentie al het werk uit handen nemen en het werk aan onze kant minimaliseren.”

De oplossing:

De consultants van SUBtracers spraken het project uitgebreid door met Screen6 en gaven advies over het aandragen bij Agentschap NL, de organisatie die in Nederland toeziet op het toekennen van subsidies. Gersons zegt: “Een paar dagen na het persoonlijke gesprek kregen we een projectbeschrijving, dat we enkel nog licht moesten bijschaven.” Na een aantal weken werd de aanvraag al goedgekeurd. “SUBtracers heeft vervolgens ook met de accountant /salarisadministrateur afgestemd hoe de subsidie/belastingkorting op de loonaangifte moest worden ingevuld.”

Het resultaat:

De subsidie heeft het voor Screen6 makkelijker gemaakt om zeer hoogwaardig technisch personeel aan te nemen, dat moeilijk te vinden is en vaak een salarisniveau heeft wat voor een startup lastig of niet te betalen is. Gersons sluit af: “Met de belastingkorting door de WBSO-regeling en het ontzorgen van SUBtracers hebben wij ons systeem voor adverteerders volgens planning opgeleverd. Niet alleen wij zijn blij, ook onze klanten zijn zeer tevreden.”

Ruben Gersons –  Screen6

Ciphix logoYoung Capital logoWeTransfer logoVisma-Idella logoTomTom logoStellar Data Recovery logoScreen6 logoNacra sailing logoLifely logoGreetz.nl logoBrinckers logoBrabo Hockey logoBeyond Sports logoAchmea logo

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers