SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Projectadministratie

WBSO-projectadministratie

De laatste jaren bemerken we duidelijke toenemende administratieve eisen die door de subsidiebeoordelaars worden gesteld. Dit uit zich bijvoorbeeld in strengere controles (audits) door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op WBSO -projecten en dan in het bijzonder voor IT-bedrijven.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn subsidieadviesbureaus die na de aanvraag – succesvol of niet – niets meer van zich laten horen. Dat is niet onze stijl, wij zijn pas tevreden als ook de administratie volledig op orde is. Wij ondersteunen desgewenst onze klanten actief met het inrichten en structureren van de administratie (op locatie). Daarnaast voeren wij regelmatig pre-audits uit, waarbij wij op de stoel van de controleur gaan zitten om vast te stellen of de administratie aansluit op de verplichtingen vanuit de WBSO-regeling. In geval van een audit door de RVO, ondersteunen wij bij de voorbereiding.

Is jouw WBSO-projectadministratie up to date?

Een goede en volledige WBSO-administratie begint met de juiste structuur. Per kalenderjaar dienen de volgende onderdelen inzichtelijk te zijn:

 • Projectadministratie
 • Stukken m.b.t. de subsidieaanvraag
 • Urenadministratie

Neem gerust contact op voor meer informatie of download onze WBSO-projectadministratie checklist hieronder.

7 stappen naar een goede wbso admin

Lees in deze whitepaper hoe je een goede WBSO administratie bijhoudt.

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

  Ons adres

  MediArena 9
  1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

  © 2021 SUBtracers