SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

De innovatiebox

Heeft SUBtracers namens je bedrijf een succesvolle WBSO-aanvraag gedaan? Ben je bezig met de ontwikkeling van nieuwe software, producten of een nieuw productieproces? Dan kun je belasting besparen tot wel 18%! Dit is mogelijk door toepassing van de ‘innovatiebox’. Hierbij wordt een deel van de winst in de box gestopt, waardoor dit slechts belast wordt tegen 7% vennootschapsbelasting (i.p.v. 25%). SUBtracers helpt om deze forse belastingbesparing te realiseren. Benieuwd naar de werking van deze regeling? Lees dan snel verder of neem contact op met je contactpersoon van SUBtracers.

Wat is de innovatiebox en hoe werkt het?

Kort gezegd houdt de innovatiebox in, dat opbrengsten uit innovatie onder voorwaarden zeer gunstig belast kunnen worden tegen slechts 7% vennootschapsbelasting.

Dit betekent een verlaging van 18% vennootschapsbelasting!

Deze regeling kan van toepassing zijn als er innovatieve werkzaamheden verricht worden waarvoor een S&O-verklaring is afgegeven. Oftewel, als je een goedgekeurde WBSO-aanvraag hebt. In de praktijk merken wij dat ondernemingen eerder in aanmerking komen voor de S&O-verklaring dan gedacht wordt. Beschikt men eenmaal over een dergelijke verklaring, dan kan de innovatiebox van toepassing zijn.

Forfaitaire innovatiebox

In de praktijk is gebleken, dat het bepalen hoeveel voordelen aan het immateriële activum kunnen worden toegerekend als intensief en administratief ingewikkeld wordt ervaren. Om de innovatiebox meer toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor het MKB, is daarom ook een forfaitaire regeling ingevoerd. Deze regeling houdt in, dat op verzoek 25% van de winst aangemerkt wordt als voordeel. Hierbij wordt het forfaitaire bedrag gemaximeerd op € 25.000. Elk jaar kan de keuze gemaakt worden om de forfaitaire regeling al dan niet toe te passen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag om de innovatiebox te implementeren.

Innovatiebox flowchart
Innovatiebox besparing

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers