SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Belangenbehartiging voor ICT

Hebben Nederlandse ICT bedrijven belangenbehartiging nodig? Wij vinden van wel.

Om een van ‘s werelds sterkste kenniseconomieën te worden, investeert de Nederlandse regering al sinds 2011 in negen topsectoren:

Deze sectoren profiteren van flinke subsidies om onderzoek en innovatie aan te jagen. Des te treffender is het, dat informatie- en communicatietechnologie in dit rijtje ontbreekt. En dat terwijl juist de ICT-sector een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse kenniseconomie.

De overweging vanuit de overheid, is dat ICT verweven is in alle andere topsectoren. Naar onze mening is het belang van ICT echter zo groot, dat het niet slechts te zien is als “onderdeel van”.

Topsectoren ICT

NLDigital en SUBtracers: synergie in samenwerking

Als innovatieve start-up of grotere onderneming in de ICT is het lastig om toegang te krijgen tot beleidsmakers in Den Haag.NLdigitalals branchevereniging van IT, Telecom, Internet en techbedrijven in Nederland is de aangewezen partij om voet tussen de deur te krijgen: Met de partnership tussen SUBtracers en NLdigital krijgen IT ondernemers toegang tot het uitgebreide lobby-platform bij de gevestigde orde in Den Haag.

Ons doel: ondernemers aan tafel krijgen bij beleidsmakers in Den Haag en ICT prominenter op de politieke agenda krijgen. Wij willen nieuw beleid beter aan laten sluiten op de behoeften van zowel start ups als de grotere bedrijven in de ICT.

Expertise van NLDigital

NLdigital heeft een breed aanbod van praktische ondersteuning. Alle relaties van SUBtracers krijgen toegang tot deze diensten:

 • Helpdesk Financieel voor vragen op het gebied van accountancy, belastingadvies en corporate finance.
 • Helpdesk Werkgevers voor ondersteuning en advies op het gebied van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, de ICK-CAO, bedrijfsregelingen, veranderende sociale wetgeving, medezeggenschap, reorganisaties en coaching. Daarnaast is er een collectief pensioenfonds voor de digitale sector: TrueBlue.
 • Helpdesk Juridisch voor advies en ondersteuning bij diverse ICT-projecten, aanbestedingen en vraagstukken op het gebied van privacy en het intellectueel eigendomsrecht.
 • ICT Milieu: Stichting ICT Milieu is onderdeel van Nederland ICT en organiseert met partners de inzameling en verwerking van ruim 12 miljoen kg afgedankte ICT-apparatuur. ICT Milieu neemt de deelnemers zo veel mogelijk werk uit handen en is de spreekbuis van de ICT-sector als het op milieu aankomt.
 • NLdigital Voorwaarden voor de spelregels voor het contact tussen leveranciers en opdrachtgevers bij het leveren van producten en diensten. Ze kunnen gebruikt worden voor onder andere IT, SaaS-oplossingen, kantoortechnologie en de ontwikkeling van software en websites.
NL digital SUBtracers

Samen gaan we ervoor zorgen dat Nederland meer succesverhalen gaat krijgen als TomTom, WeTransfer en Coolblue.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

  Ons adres

  MediArena 9
  1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

  © 2021 SUBtracers