SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery herstelt data van gecrashte computersystemen en is een technologisch hoogwaardige niche binnen de IT wereld.

Data recovery is een technologisch hoogwaardige niche binnen de IT wereld. Stellar Data Recovery herstelt data van gecrashte computersystemen. Het terughalen van verloren data van digitale opslagmedia zoals harde schijven (harddisk recovery), solid state disks, SD kaarten, RAID systemen en andere dataopslagsystemen is de kernactiviteit van Stellar. Daarnaast produceert en verkoopt Stellar een geheel eigen serie data recovery software voor alle soorten dataherstel. Stellar is wereldwijd actief, met vestigingen in 10 Europeselanden. Het Europese hoofdkantoor en centrale data recovery laboratorium is gevestigd in Utrecht.

Continu onderzoek en innovatie is een absolute randvoorwaarde voor Stellar om technologisch voorop te blijven lopen. Iedere maand komen er nieuwe typen en modellen digitale opslagmedia op de markt. De opslagcapaciteit van deze systemen verdubbelt iedere anderhalf jaar terwijl de afmetingen steeds kleiner worden. Ook worden deze systemen steeds complexer. Dit vereist van Stellar Data Recovery dat een aanzienlijk deel van de tijd van de technici besteed wordt aan onderzoek en innovatie.

Kees Jan Meerman, Managing Director van Stellar Data Recovery, zegt hierover: “De complexe materie waar Stellar Data Recovery mee te maken heeft vereist dat de subsidie adviseur op hoog niveau mee moet kunnen denken. Dat kunnen lang niet alle subsidieadviseurs. Stellar heeft in SUBtracers een partner gevonden die de complexe onderzoeksactiviteiten van Stellar kon vertalen naar een concreet en inzichtelijk subsidietraject.”

De WBSO subsidie van Stellar heeft betrekking op een aantal technische deelgebieden:

 • Hardware decryptie technieken
 • Data recovery van onbekende controllers van flash-media
 • Compatibiliteitsonderzoek van lees- en schrijfkoppen van harde schijven
 • Terughalen van RAID configuraties van partieel beschadigde opslagsystemen

SUBtracers heeft samen met Stellar Data Recovery een meerjarenprogramma opgesteld waardoor het geheel van research activiteiten van Stellar onder de WBSO gebracht konden worden.

Verder van belang is dat SUBtracers Stellar blijft begeleiden bij de periodieke administratie. Meerman “wij hebben onze handen al vol aan onze onderzoeksactiviteiten en zijn daarom blij dat SUBtracers ons blijft begeleiden bij het administratieve gedeelte.”

Kees Jan Meerman, Managing Director Stellar Data Recovery

Ciphix logoYoung Capital logoWeTransfer logoVisma-Idella logoTomTom logoStellar Data Recovery logoScreen6 logoNacra sailing logoLifely logoGreetz.nl logoBrinckers logoBrabo Hockey logoBeyond Sports logoAchmea logo

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

  Ons adres

  MediArena 9
  1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

  © 2021 SUBtracers