SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Brabo Hockey

‘A play for every game and game for every play’

Het bedrijf

Brabo Hockey is een Nederlandse ontwikkelaar van hockeysticks en accessoires (onder andere keepersprotectie, tassen en kleding). Door ieder seizoen vernieuwende technologieën op de markt te brengen weet Brabo haar concurrenten voor te blijven en kiezen grote internationale sterren zoals Maartje Paumen en Lidewij Welten voor de producten van Brabo.

De subsidie vraag

Een belangrijke factor in het succes van Brabo hockeysticks is dat we door onze innovaties de competitie altijd een stap voor zijn”, aldus directeur Alex Cretier. “Wij zijn voortdurend bezig met het zoeken naar en experimenteren met nieuwe technieken en materialen. Hierdoor hadden we wel het idee dat er een regeling zou zijn waar wij aanspraak op maken, maar niet de tijd om door alle verschillende regelingen te spitten. Laat staan om deze vervolgens aan te vragen en de bewijslast achteraf rond te krijgen. SUBtracers bood hierin voor ons de oplossing.“

De oplossing

SUBtracers is niet alleen goed op de hoogte van de beschikbare regelingen, maar ook van de invloed die deze regelingen op elkaar hebben. Alex Cretier: “Samen met SUBtracers hebben wij de innovatieplanning voor de komende 5 jaar doorgesproken en bekeken hoe wij hier de verschillende regelingen zo goed mogelijk op elkaar aan kunnen laten sluiten. Door een aantal kleine aanpassingen in onze dagelijkse processen maximaliseren wij nu de opbrengst uit meerdere regelingen, zonder dat dit een verhoogd risico oplevert. Het feit dat we met vlag en wimpel door een controle van de RVO zijn gekomen bewijst dit.”

Het resultaat

Met de hulp van SUBtracers is Brabo Hockey erin geslaagd om aantrekkelijke belastingvoordelen en subsidies te verkrijgen, waardoor nu extra geïnvesteerd kan worden in innovatie. Door een aantal keer per jaar samen te komen wordt ervoor gezorgd dat de subsidieaanvragen nagenoeg alle R&D binnen de organisatie dekt.

Alex Cretier – directeur

Ciphix logoYoung Capital logoWeTransfer logoVisma-Idella logoTomTom logoStellar Data Recovery logoScreen6 logoNacra sailing logoLifely logoGreetz.nl logoBrinckers logoBrabo Hockey logoBeyond Sports logoAchmea logo

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers