SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Vaststellingsovereenkomsten innovatiebox ontbonden

Als navolging op de afspraken met de OESO om belastingontduiking tegen te gaan, is de Innovatiebox-regeling per 1 januari 2017 aangescherpt. Als gevolg hiervan zijn formeel alle vaststellingsovereenkomsten van lopende innovatiebox trajecten ontbonden.

De overheid heeft echter een overgangsregime ingesteld. Hierdoor blijven de huidige vaststellingsovereenkomsten tot indiening van de aangifte vennootschapsbelasting over 2017 van kracht. Lees hieronder meer over de gevolgen en acties die in gang gezet moeten worden voor jouw bedrijf om het innovatiebox voordeel te blijven behouden.

Modelverklaring voor kleine belastingplichtige

Om de geldigheidsduur van de vaststellingsovereenkomst te verlengen, moeten kleine belastingplichtigen een modelverklaring in de overeenkomst laten opnemen. Hiervoor is het van belang dat getoetst wordt of het toegangsticket tot de Innovatiebox nog geldig is. Het toegangsticket betreft voor kleine belastingplichtigen een WBSO-verklaring.

Grote belastingplichtige

Voor grote belastingplichtigen is geen sprake van een overgangsregime. Hierdoor moeten opnieuw met de belastingdienst onderhandelingen gevoerd worden. Een onderneming is een grote belastingplichtige als de netto omzet hoger is dan € 250 miljoen en/of de winst hoger is dan € 37,5 miljoen in de vier voorafgaande jaren.

Als dat het geval is, dan gelden aanvullende eisen om toegang te krijgen tot de innovatiebox. Vanaf 1 januari 2017 is voor grote belastingplichtigen naast een WBSO-verklaring ook een juridisch ticket benodigd. Denk bijvoorbeeld aan een patent, licenties of programmatuur.

Als je al klant bij ons bent, dan zal jouw SUBtracers contactpersoon binnenkort contact met je opnemen om de gevolgen en in te zetten vervolgstappen te bespreken. Mocht je zelf vragen hebben of geen klant van ons zijn, dan kun je uiteraard ook contact met ons opnemen via info@subtracers.com of bel met 088-900 1100.

Deel dit stuk

op 16-2-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers