SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

De Top 250 Groeibedrijven 2017

De Top 250 Groeibedrijven is onlangs voor het eerst gepubliceerd. In dit overzicht zijn de snelst groeiende bedrijven van Nederland opgenomen. Je vraagt je misschien of, waarom de focus op groeibedrijven? Dat is simpelweg omdat juist de snelgroeiende bedrijven voor de Nederlandse economie van groot belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan de creatie van nieuwe banen.

Echt ontzettend goed om zoveel cliënten van SUBtracers in dit overzicht te zien staan! Zo zien we Rituals met stip op nummer 1 staan, als Neerlands grootste netto banencreateur. Ook Queueup, Voys, Triple It en Wetransfer maken deel uit van de 250 snelst groeiende bedrijven in Nederland!

Wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben? Ze kiezen beiden voor focus: de markt, product en R&D. En ze weten dat SUBtracers op de achtergrond in control is: funding innovation!

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de Top 250 Groeibedrijven, moet aan enkele voorwaarden voldaan worden. Er wordt gekeken naar de groei van drie achtereenvolgende jaren, bedrijven moeten (voor de 2017 editie) dus al 1 januari 2012 economisch actief te zijn. Ook moet in dat jaar een bedrijf minimaal 10 werknemers hebben en/of 5 miljoen euro omzet te hebben behaald. Vervolgens dient er in de driejarige periode vanaf 2012 sprake te zijn van een groei van minimaal 20% per jaar in omzet en/of werknemers.

ScaleUp Dashboard

De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op de ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Het ScaleUp Dashboard maakt gebruikt van verschillende databronnen, namelijk een combinatie van eigen onderzoek en bestaande, openbare databases. Het doel is om jaarlijks onderzoek te doen naar de snelgroeiende bedrijven in Nederland.

Wil je weten hoe SUBtracers jouw bedrijf kan helpen bij vraagstukken op het gebied van funding voor innovatie? Neem contact met ons op.

Deel dit stuk

op 24-1-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers