SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Voordeel doen met subsidies

Slimmer met subsidies

Publicatie in het FD en op Chemiebiotech maart 2014. Voor veel ondernemers is subsidie een vies woord. Logisch, want innovatieve bedrijven kunnen prima op eigen benen staan. Toch kunnen ook gezonde ondernemingen hun voordeel doen met subsidies.

Dat wil zeggen: als ze de subsidieaanvraag en de administratie slim aanpakken. SUBtracers helpt bedrijven daarbij. Daardoor zijn bedrijven veel minder tijd kwijt aan het subsidietraject en is de subsidieopbrengst maximaal.

“De adviseurs van SUBtracers hebben ons geholpen met het slimmer inrichten van onze subsidieaanvraag,” vertelt Peter de Rooij van Zandvliet Vleeswaren. Recent ontwikkelde de onderneming uit Delft innovatieve hersluitbare verpakkingen waarmee het terrein wint in de supermarktschappen. “Met behulp van SUBtracers hebben we zowel de subsidieopbrengst als de administratie voor dat innovatietraject weten te optimaliseren c.q. te perfectioneren. Dankzij hun uitstekende begeleiding zijn we onlangs met vlag en wimpel door een controle van de RVO gekomen.”

Ook Techmedic International, dat tele-monitoringproducten maakt voor de zorg, is enthousiast over de samenwerking met SUBtracers. CEO Rutger Brest van Kempen: “SUBtracers pakt subsidieaanvragen slim aan, waardoor deze ook voor andere (internationale) aanvragen bruikbaar zijn. Ook de administratie richten ze efficiënt in. Zo kunnen verschillende subsidietrajecten makkelijk worden toegevoegd. Al met al levert hun inzet ons veel meer op en scheelt het ons bovendien zeeën van tijd.”

4 tips bij subsidieaanvragen:

1. Scheid het kaf van het koren. Het barst van de subsidies, maar slechts enkele zijn interessant. Zorg dat je de beste subsidies tijdig op de radar hebt.
2. Organiseer subsidieaanvragen en -administratie modulair, zodat je geen dubbel werk hoeft te doen voor fiscale regelingen en regionale, nationale en Europese subsidies.
3. Benader subsidies zakelijk. Check daarom elke subsidieaanvraag op de potentiële opbrengst, de slagingskans en de tijdsbesteding voor de aanvraag en de administratie.
4. Schakel een goede subsidieadviseur in. Ook al wordt reeds gebruik gemaakt van een adviesbureau, in 70% van de gevallen kan SUBtracers het subsidiebeleid van
bedrijven optimaliseren: meer opbrengst, minder risico en een lagere tijdsbesteding.

Deel dit stuk

op 1-4-2014

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers