SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Pak je kans, subsidieregeling ‘Versneller Innovatieve Ambities’ heeft nog veel budget over!

Net als afgelopen jaar is er nog veel geld beschikbaar vanuit de subsidiepot van de regeling Versneller Innovatieve Ambities (VIA) voor MKB bedrijven in Noord Nederland. De regeling staat al 3 maanden open, maar pas een fractie van de € 5,5 miljoen budget is verdeeld. Dit betekent dat er dus nog grote kansen zijn voor bedrijven met projecten op het gebied van algemene innovatie of CO2-reductie!

Deze regeling staat open voor ondernemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het is echter de vraag waarom zij tot op heden nauwelijks gebruik hebben gemaakt van deze regeling. Vooral voor innovatieve bedrijven lijkt de regeling zeer interessant te zijn.

Voorwaarden en voordelen

Als we kijken naar de voorwaarden van de Versneller Innovatieve Ambities dan wordt helder beschreven welke projecten worden gezocht. Alle innovatieve projecten waar een prototype voor wordt ontwikkeld komen in aanmerking.

Het grootste voordeel van de VIA is echter, dat deze gestapeld kan worden met de WBSO-regeling. Dit houdt in, dat voor hetzelfde project onder beide regelingen een aanvraag ingediend kan worden. Dit levert natuurlijk een enorm efficiency voordeel op! Voor dezelfde ontwikkelingsuren kan je dan immers zowel een korting op de af te dragen loonheffingen krijgen via de WBSO, als een cash subsidie onder de VIA. Het maximale VIA subsidiebedrag per project kan oplopen tot € 100.000 en is daarmee financieel net zo interessant als de populaire MIT-regeling.

Addertje…

Dan nu het addertje onder het gras, het beoordelingsproces is stroperig en langdradig. Aanvragers krijgen veel extra vragen en dit komt de snelheid van beoordelen niet ten goede. Als de subsidieverstrekker (Samenwerkingsverband Noord Nederland) hier wat aan weet te veranderen, dan kunnen ook veel meer MKB’ers gebruik maken van deze regeling. Het kan toch niet de bedoeling zijn van het Samenwerkingsverband Noord Nederland om ieder jaar veel geld over te houden.

Wij willen dan ook alle innovatieve bedrijven in het Noorden oproepen om interessante projecten in te (blijven) dienen. Uiteraard staan wij klaar om daarbij te helpen. Neem dus gerust contact met ons op om de innovatieve ideeën te pitchen, dan kijken we samen of het kansrijk is om een aanvraag te doen.

Deel dit stuk

op 11-4-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers