SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Relaties van SUBtracers op het netvlies van Minister Kamp

Vijftig miljoen voor innovatieve ondernemers

Publicatie op Sprout 30 juni 2014

Het kabinet maakt 50 miljoen euro vrij om innovatieve ondernemers te helpen hun bedrijf succesvol in de markt te zetten.

‘Nederland heeft vernieuwende ondernemingen nodig zoals TomTom, WeTransfer en Booking.com om ook in de toekomst concurrerend te blijven’, zegt minister Kamp over de zogeheten ‘Regeling Vroegefasefinanciering’.

Met die nieuwe regeling moeten kansrijke ideeën uit kunnen groeien tot vergelijkbare succesvolle Nederlandse ondernemingen. ‘Zo dragen we bij aan economische groei en werkgelegenheid’, zegt Kamp.

Ondernemers hebben volgens hem vaak moeite om financiering te vinden als ze in de fase zitten waarin ze onderzoeken of een idee kans van slagen heeft. Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt. ‘Vroegefasefinanciering overbrugt deze financieringskloof, aldus Kamp.

Businessplan

De kredieten zijn bedoeld voor startende ondernemers en innovatieve mkb’ers die dit moeten gaan inzetten voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan.

De nieuwe regeling is onderdeel van het actieplan waarmee de overheid het startende en groeiende ondernemingen makkelijker wil maken. Nog voor de zomer komt het kabinet met een aanvullend actieplan mkb-financiering.

Deel dit stuk

op 30-6-2014

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers