SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

10-jarig jubileum Eurostars!

De Europese innovatieregeling Eurostars bestaat 10 jaar. Nederland was in 2008 één van de oprichters van Eurostars. Het 10-jarig jubileum werd onlangs tijdens de Innovatie Expo gevierd. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat benadrukte het belang van internationale innovatie en de toekomst van Eurostars.

Doelstelling van Eurostars

Het Eurostars-programma heeft als doel Europees ondernemerschap te stimuleren door de ondersteuning van internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) die worden geleid door MKB-bedrijven. In aanmerking komen innovatieprojecten van samenwerkende internationale MKB-bedrijven (minstens twee deelnemers), die tevens openstaan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. Het leidende MKB-bedrijf moet overigens minimaal 10% van de jaaromzet investeren in R&D.

‘Vanwege onze open economie is het logisch dat Nederlandse innovatieve start-ups en het mkb over de grenzen heen kijken voor samenwerking”, aldus Keijzer.

Ondersteuning aan start-ups

Qua mate van innovativiteit om in aanmerking te komen voor deze regeling, ligt de lat dichter bij de WBSO, dan bij programma’s zoals Horizon2020. Ook qua compliance is dit het geval, wat ervoor zorgt dat de regeling relatief laagdrempelig is. Dit zorgt ervoor dat Eurostars bij uitstek geschikt is voor stimulering van innovatief MKB, waaronder start-ups, voor het ontplooien van internationale R&D activiteiten.

Nederland staat op de eerste plaats als het gaat om het aantal high tech start-ups dat financieel door Eurostars is ondersteund, vertelde staatssecretaris Keijzer. Sinds 2014 ondersteunde Nederland 67 innovatieve start-ups met € 19 miljoen aan seedfunding via Eurostars. Dit resulteerde in € 133 miljoen aan internationale innovatieprojecten met Nederlandse start-ups.

Meer weten?

Weten of je in aanmerking komt voor het Eurostars programma of hulp nodig bij de aanvraag en de administratieve afhandeling? Wij kunnen je helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor ondersteuning of informatie via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 19-11-2018

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers