SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Budgetneutrale innovatie acceleratie

In 3 stappen naar R&D-verdubbeling

Onze visie

De trend vanaf 2017 is duidelijk. IT-aanvragen worden minder vaak (geheel) goedgekeurd.

Uiteindelijk wil de overheid natuurlijk bezuinigen. De RVO kijkt kritischer naar het wel of niet kwalificeren van werkzaamheden voor de toepassing van de WBSO. Omdat een wezenlijke verandering eigenlijk altijd gepaard gaat met onduidelijkheden of op zijn minst grijze gebieden nemen niet alleen afwijzingen van WBSO-aanvragen toe, maar ook de vragenbrieven. Hierdoor komen bedrijven in de knoop met de funding voor hun R&D. SUBtracers begeleidt met succes veel bedrijven in de bezwaar- en beroepsprocedures, maar is vooral trots op de oplossing voor de toekomst. De vraag die zich opdringt is: hoe stel je in deze tijden R&D-funding veilig? Wij hebben een innovatiestrategie die je in 3 stappen een nieuwe horizon geeft.

Funding program

De budgetneutrale innovatie acceleratie is gebaseerd op een funding-program met 3 stappen.

Stap 1: Research en development visie

In plaats van te focussen op de technische uitdagingen van dit en volgend jaar, kijken wij met bedrijven naar de toekomst. Naar de dromen en uitdagingen die over 3 of zelfs 6 jaar actueel gaan worden. Wat wordt de invloed van micro-services, IoT, mixed reality en predictive big data visualisaties op jouw R&D? Of de kansen van Blockchain of quantum computing? Door de R&D-horizon te verleggen en ambities te visualiseren ontstaat een R&D-visie die veel meer mogelijk maakt. Wat zou jij anders doen als je 200% meer innovatiebudget hebt? En wat betekent dit voor je onderneming: recruitment, kennisniveau, vaardigheden?

Bewezen innovatiestrategie

Wij werken voor winners. Voor bedrijven die moedig zijn, die vasthouden omdat ze ergens in geloven, problemen zien als kansen en ons unieke funding program hebben omarmd.

Stap 2: Research en development funding

Met een meerjaren innovatiekalender zijn wij in staat om WBSO aanvragen te maximaliseren. Onze technische experts zijn zeer bedreven in het formuleren van projecten die kwalificeren en de nodige flexibiliteit bieden. Daardoor kunnen we indien nodig gedurende de looptijd bijsturen en de loonsom volmaken. Uiteraard verzorgen wij graag de compliance. Hiervoor kan ook onze tool voor geautomatiseerde WBSO administratie worden ingezet. Door de extra funding ontstaat ruimte om niet kwalificerende werkzaamheden erbij te doen, of uit te te besteden.
Door onze brede aanpak bij het formuleren van projecten, zijn wij ook in staat om een koppeling te maken met andere subsidieprogramma’s. Door het toevoegen van bijvoorbeeld een MIT-subsidie op basis van hetzelfde project wordt de R&D-funding verder vergroot.

Stap 3: Research en development executie

De optimale benutting van de WBSO betekent behoud van financiering en resources. Niet kwalificerende R&D, zoals migratie en legacy issues, kan SUBtracers verzorgen met bijna 50  software programmeurs in het team bij dochter Bi4Group.com. Hierdoor kan de focus in Nederland geheel gelegd worden op de complexe R&D. Daarmee worden de problemen van vandaag opgelost en de R&D van morgen gefinancierd. Wij noemen dat: budgetneutrale innovatie acceleratie.

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers