SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

WBSO tweede halfjaar 2017: deadline tijd!

Deadline WBSO-aanvraag komt er weer aan

De deadline voor het indienen van aanvragen om gebruik te maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) komt er weer aan. 31 mei aanstaande is het weer zover. Daarbij geldt dat hoe eerder je een aanvraag indient, des te eerder je zekerheid krijgt in de vorm van een beschikking.

Voor de meeste innovatieve bedrijven is dit gesneden koek. Toch zijn er ook altijd weer kleine wijzigingen in de regeling die wat extra aandacht behoeven. Een van deze relatief recente wijzigingen heeft betrekking op de aan te vragen aantallen S&O-uren. Het is van belang om in kaart te brengen, wat de gerealiseerde S&O-uren van het eerste halfjaar voor invloed hebben op het tweede halfjaar. Als er namelijk de afgelopen maanden sprake was van onderrealisatie, dan kunnen de uren naar het tweede halfjaar worden geschoven! SUBtracers zoekt dit graag samen met je uit.

RVO steeds kritischer

Het afgelopen half jaar hebben we gemerkt dat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (de beoordelende instantie voor WBSO-aanvragen, RVO in het kort) verder is gegaan op de ingezette weg om aanvragen kritischer te beoordelen. Dit resulteert in meer vragen dan voorheen over de ingediende WBSO-aanvragen. Het indienen van een inhoudelijk complete en duidelijke aanvraag is dus belangrijker dan ooit.

Bij SUBtracers beschikken we gelukkig over een team van experts in vele innovatieve branches, om de vertaalslag te maken van jouw innovatie naar een geslaagde aanvraag. De deadline nadert, neem daarom snel contact met ons op!

Innovatie-roadmap

Wil je de R&D binnen je bedrijf een extra stimulans geven of de innovatie-roadmap geheel herzien? SUBtracers denkt graag met je mee over de vraag hoe dit te organiseren en te financieren, bijvoorbeeld door geschikte subsidieregelingen te identificeren en te ondersteunen bij aanvraagtrajecten. Ook kunnen wij je linken met andere partners binnen ons netwerk om een gezamenlijk voordeel te behalen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 088 900 1100, info@subtracers.com of via je vaste contactpersoon.

Deel dit stuk

op 8-5-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers