SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Test je innovatie op een festival

Werk je als innovatieve onderneming samen met een hogeschool of een lector en/of onderzoeker verbonden aan een hogeschool? Is je project is innovatief en koppelt het kennis uit het onderzoek van de hogeschool aan ondernemerschap?

Als “ja” het antwoord is op beide vragen, dan is de oproep van het Regieorgaan SIA in samenwerking met Innofest mogelijk interessant voor jou.

Innovatie en festivals

Innofest zet acht festivals in als living labs voor innovatie. De gedachte hierachter, is dat een festival eigenlijk een tijdelijke minimaatschappij is. Hierin zijn vergelijkbare uitdagingen te vinden op het gebied van o.a. energie, afval, logistiek, water en voedsel. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving voor prototypes, experimenten of innovaties. Festivals bieden de mogelijkheid om ideeën te valideren, directe feedback te krijgen of de marktgereedheid van een product te testen.

Binnen de oproep krijgen enkele projecten de kans hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op één van de acht festivals waar Innofest mee samenwerkt. Dit zijn de festivals Eurosonic Noorderslag, Oerol, TT Festival, FestiValderAa, Welcome to The Village, Paradigm, Noorderzon en Into The Great Wide Open. Onderzoekers met goede ideeën kunnen financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van testen, prototypen, demo’s en experimenten rondom het festival. De geselecteerde hbo-projecten krijgen een bedrag tussen de € 5000 en € 10.000 en mogen hun innovatie op één van de genoemde festivals testen.

(Voor)aanmelding

Vooraanmeldingen kunnen t/m 2 maart 2018 via e-mail worden ingediend. De aanmelding moet bestaan uit een motivatie waarin wordt ingegaan op de vier criteria: proeftuin, innovatie, positieve impact en communicatie.

Op basis van de vooraanmeldingen maken Regieorgaan SIA en Innofest een voorselectie. De projecten die door de selectie komen mogen op 16 maart 2018 hun idee pitchen in Utrecht. Een jury beoordeelt deze pitches op basis van de volgende criteria:

• het festival is een logische proeftuin voor het project;
• het project is innovatief en koppelt kennis uit het onderzoek van de hogeschool aan ondernemerschap;
• het project heeft een positieve impact op de wereld;
• het project heeft een krachtig verhaal en weet hoe het dit moet (door)vertellen.

Benieuwd naar subsidiemogelijkheden voor jouw onderneming? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 23-2-2018

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers