SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Resultaten Eurostars bekend: goedkeuring voor 21 projecten met Nederlandse deelnemers.

In de laatste aanvraagronde van het Eurostars programma (februari 2016), zijn 103 van de 299 ingediende aanvragen goedgekeurd. Dit komt neer op een slagingspercentage van 34%.

De aan het Eurostars programma deelnemende landen en de Europese Commissie zullen een geschat totaal van € 72 miljoen investeren in 103 internationale projecten met 355 deelnemers uit 27 landen. Onder deze deelnemers bevinden zich een aantal Nederlandse organisaties die betrokken zijn bij 21 projecten. De landen met de meeste deelnemers zijn Duitsland (betrokken bij 29 projecten), Frankrijk (25) en Zweden (22).

Opvallend in deze ronde is dat bijna 40% van de goedgekeurde projecten gerelateerd zijn aan onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot de medische of life sciences gerelateerde markt. Ook de industriële (17%), de energie en computer (allebei 8%) gerelateerde projecten waren succesvol.
Het hoogst gerankte project met Nederlandse inbreng is het NIMF project op plek 4. Nutrileads en Nizo Food Research ontwikkelen samen met twee Duitse partners en de universiteit van Helsinki nieuwe medische voeding voor ondervoede patiënten.

Over Eurostars:

Het Eurostars-programma heeft als doel Europees ondernemerschap te stimuleren door de ondersteuning van internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O) die worden geleid door MKB-bedrijven. In aanmerking komen innovatieprojecten van samenwerkende internationale MKB-bedrijven (minstens twee deelnemers), die tevens openstaan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. Het leidende MKB-bedrijf moet minimaal 10% van de jaaromzet investeren in R&D.

Wanneer je als onderneming in aanmerking denkt te komen voor de Eurostars regeling, maar vragen hebt over het aanvraagtraject of de administratieve afhandeling, kan SUBtracers hierbij ondersteunen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 28-7-2016

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers