SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Politieke partijen willen af van de fiscale expatsubsidie

Bijna alle politieke partijen willen af van de fiscale expatsubsidie of deze sterk beperken, zo blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s. Alleen de VVD wil de regeling ongewijzigd laten, zo meldt Het Financieele Dagblad (FD).

De regeling

Met behulp van de zogeheten Regeling extraterritoriale kosten voor ingekomen werknemers (EKIW), ook bekend als de 30%-regeling, hoeven expats met een jaarsalaris van op dit moment minimaal € 37.000 over de eerste 30% van het brutoloon geen belasting te betalen. De regeling, die werknemers moet aantrekken met specifieke kennis waar in Nederland behoefte aan is én het vestigingsklimaat moet verbeteren, kost de Nederlandse schatkist jaarlijks zo’n € 800 miljoen.

Standpunten politieke partijen

De Algemene Rekenkamer concludeerde vorig jaar echter dat volslagen onduidelijk is wat het effect van de regeling is. De partijen PvdA, SP, CDA, GroenLinks, Denk en VNL willen daarom stoppen met de regeling. Andere partijen willen er fors op bezuinigen; zo stelt D66 voor er € 500 miljoen vanaf te halen, pleit de ChristenUnie voor € 300 miljoen minder en de SGP € 200 miljoen minder.

Wat doet SUBtracers?

SUBtracers heeft via een exclusief partnership de handen ineengeslagen met Nederland ICT, dé branchevereniging van IT, Telecom, Internet en tech bedrijven in Nederland.
Door middel van deze samenwerking krijgen relaties van SUBtracers toegang tot alle diensten van Nederland ICT en het uitgebreide lobby-platform bij de gevestigde orde in Den Haag. Leden van Nederland ICT krijgen toegang tot het volledige pallet aan diensten van SUBtracers. Hierdoor kunnen ICT-innovaties slimmer, eenvoudiger en sneller gedaan worden.
Samen gaan we ervoor zorgen dat Nederland meer succesverhalen gaat krijgen als TomTom, WeTransfer en TravelBird. Doel is om de ICT-sector na de volgende verkiezingen prominenter op de politieke agenda te krijgen. Hoe? Lees het hier.

Deel dit stuk

op 6-3-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers