SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Percentage WBSO al in 2019 omhoog!

Goed nieuws voor innovatief Nederland! Met ingang van 1 januari 2019 gaat het percentage van de 2e schijf van de WBSO omhoog van 14% naar 16%. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunde een motie van de regeringspartijen D66 en ChristenUnie om dit mogelijk te maken. Voor ondernemers die R&D-projecten uitvoeren levert dit veel meer fiscaal voordeel op.

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale regeling die een korting biedt op de af te dragen loonbelasting van een bedrijf. Activiteiten die gericht zijn op speur- en ontwikkelingswerk, oftewel “R&D en technische innovatie”, komen in aanmerking.

De WBSO bestaat uit twee schijven. De eerste schijf hanteert een percentage van 32%. Hiermee kunnen ondernemers tot € 350.000 aan S&O- (loon)kosten aftrekken van de loonbelasting. Voor starters geldt hier zelfs een percentage van 40%. Voor alle S&O-uitgaven boven de € 350.000 is er schijf twee, waarin nu nog 14% van de innovatiebestedingen fiscaal aftrekbaar is.

Deze verruiming van de populaire innovatiesubsidie WBSO gaat dus niet in 2020 van kracht zoals eerder aangekondigd, maar al op 1 januari 2019. Hierdoor komt er € 76 miljoen extra beschikbaar ter stimulering van innovatieve projecten. Dit bedrag wordt bekostigt uit het saldo van WBSO budgetten van voorgaande jaren, oftewel het deel wat eerder niet werd benut. Innovatieve ondernemers krijgen dankzij de aanpassing een hogere vermindering van de af te dragen loonbelasting op loon- en materiaalkosten van R&D-projecten.

Hierbij dienen deze ondernemers dus wel een dusdanige inzet op S&O (= WBSO waardige research & development activiteiten) hebben dat ze de eerste drempel overschrijden. Benieuwd wat de potentiële impact van deze wijziging is op jouw onderneming? Neem contact op met onze consultants voor een advies op maat!

Deel dit stuk

op 6-12-2018

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers