SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Nieuw lid van het SUBtracers team!

SUBtracers heeft de afgelopen maand een nieuwe consultant in het team mogen verwelkomen: Abel Keeven. Een introductie!

Met waar genoegen kan ik zeggen dat ik vanaf 1 februari officieel onderdeel ben geworden van het SUBtracers team. Een mooie start, nadat ik in de zomer van 2020 een masterdiploma heb behaald in Innovation Sciences aan de Universiteit Utrecht. Mijn interesse in innovatie gaat al ver terug naar mijn middelbareschooltijd. Daar was ik al bezig met het efficiënt configureren van zonnepanelen volgens de fibonacci-reeks om zo meer stroom op te wekken door de dag heen. Ik interesseer mij erg om nieuwe processen uit te zoeken en mij te verdiepen in onbekende wegen.

Daarna ben ik de bachelor Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement gaan doen aan de Universiteit Utrecht. Mijn eindproject was gefocust op het in kaart brengen en oplossen van privacy problemen. Deze belemmeren de implementatie van het elektronisch patiëntendossier. Dit project voerde ik uit voor netwerkorganisatie ECP. De bachelor ging met name in op de mechanismen achter innovatie. Tijdens een minor in Life Sciences werd er dieper ingegaan op de toepassing van innovatiestrategieën bij chemische, farmaceutische en technologische ontwikkelingen.

Interesse in IT

Door mijn grote enthousiasme over innovatie leek het een logische stap om vervolgens de Innovation Sciences master te gaan doen. Hier werd mijn interesse in IT aangewakkerd. Vervolgens heb ik van verschillende programmeertalen een basiskennis opgedaan om mij meer te kunnen verdiepen in IT-innovaties. Tijdens de master was het de bedoeling om als consultant een project bij een bedrijf te doen. Ik koos voor een project bij UtrechtInc. Hier heb ik samen met een team een protocol geschreven voor de valorisatie van duurzaamheidsonderzoeken en hoe deze te combineren met puur technische onderzoeken. Als eindscriptie heb ik onderzocht hoe entrepreneurs de potentie hebben om vanuit een ondergrondse bottom-up approach het maatschappelijke milieu aan te passen, en onderzoek en economische activiteit te stimuleren.

Na mijn mastergraad te hebben behaald, was het tijd om van mijn interesse in innovatie daadwerkelijk mijn baan te maken. SUBtracers sluit hier perfect op aan door de grote afwisseling van projecten. Wat mij erg stimuleert is het meekrijgen van de nieuwste innovaties en hoe bedrijven van plan zijn om deze te ontwikkelen. Ik kijk uit naar de komende tijd als consultant bij SUBtracers!

Deel dit stuk

op 5-3-2021

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers