SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Miljoenennota 2017 uitgelekt: Extra geld voor WBSO

Morgen op Prinsjesdag worden de plannen voor volgend jaar in de vorm van de Miljoenennota, de Rijksbegroting en het Belastingplan voor 2017 formeel gepresenteerd door het kabinet. Geheel volgens traditie is de Miljoenennota echter ook dit jaar weer uitgelekt.

Het algemene beeld uit de Miljoenennota voor 2017 lijkt een optimistische te zijn: De economie en de koopkracht groeien, en de werkeloosheid daalt. Ook wordt meer geld uitgetrokken voor onder andere onderwijs, veiligheid, armoedebestrijding en het bedrijfsleven.

WBSO 2017

De WBSO regeling is een fiscale tegemoetkoming in de loonkosten voor activiteiten gericht op innovatie binnen de eigen onderneming. Hiermee worden effectief de lasten op arbeid verlaagt, als eigen medewerkers uren besteden aan Research & Development. Details over de invulling van dit extra budget worden natuurlijk pas bekend met de publicatie van het nieuwe belastingplan. Toch is uit de Miljoenennota al goed nieuws op te maken met betrekking tot de WBSO regeling.

Volgens de uitgelekte stukken zal voor 2017 een extra budget van €33 miljoen vrij worden gemaakt voor stimulering van technische innovatie in het bedrijfsleven. In de jaren daarna zou zelfs sprake zijn van een aanvullend budget van €85 miljoen binnen de WBSO.

Zou het kabinet dan eindelijk door hebben hoe belangrijk een goede lange termijn visie en zekerheid is voor stimulering van innovatie en innovatieve bedrijven? Het lijkt er wel op!

Prinsjesdag

Morgen neemt SUBtracers het Belastingplan voor 2017 door zodra deze beschikbaar is. Wij houden je op de hoogte van de gedetailleerde invulling van de plannen voor WBSO en andere regelingen zoals de innovatiebox, Energie Investeringsaftrek en Milieu Investeringsaftrek / Vamil.

Vragen over onze dienstverlening met betrekking tot WBSO of andere fiscale en subsidieregelingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 19-9-2016

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers