SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

LEADER: Kop van Noord-Holland opnieuw Leadergebied

De Kop van Noord-Holland, bestaande uit de gemeenten Hollands Kroon, Texel, Schagen en het buitengebied van Den Helder is opnieuw aangewezen als gebied voor het Leader programma. Voor de periode 2016-2020 is € 6 miljoen gereserveerd voor het verbeteren van de leef- en werkomgeving van deze regio. Naar verwachting kan vanaf de zomer van 2016 begonnen worden met het indienen van projecten.

Wat is Leader?

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, speciaal bedoeld voor kleinschalige projecten die van belang zijn voor de regio. Veel waarde wordt hierbij gehecht aan samenwerking en het verbeteren van het organisatievermogen van de lokale gemeenschap. Voor de Kop van Noord-Holland en Texel wordt het programma mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Kopkracht

Het Ontwikkelingsplan ‘Kopkracht’ staat aan de basis van het derde programma voor de Kop van Noord-Holland. Organisaties en bedrijven uit de regio zelf worden hierin gestimuleerd om samen te werken en zo kansrijke projecten te ontwikkelen. De projecten moeten bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regionale economie, en passen binnen een (of meerdere) van de volgende thema’s: ‘Healthy ageing’, ‘Biobased economy’ en ‘Toerisme & Recreatie’. Een gebiedsgericht project met een innovatief, experimenteel of juist een voorbeeldkarakter binnen een van deze thema’s biedt dus goede kansen.

Is jouw onderneming gevestigd in de Kop van Noord-Holland en heb je plannen voor een project dat aansluit op de genoemde thema’s? Neem contact op met SUBtracers om de mogelijkheden binnen het Leaderprogramma óf andere subsidieregelingen in detail met je door te nemen. Wij zijn bereikbaar via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 22-2-2016

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers