SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Laatste kans Eurostars en DHI-regeling. Reageer nu!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent dat de subsidiepot van vele internationale regelingen weer open gaat. Zo is de Eurostars-regeling voor Europese samenwerkingen alsmede de DHI-regeling voor het investeren in zowel opkomende markten als ontwikkelingslanden geopend. Wie van deze regelingen optimaal wilt profiteren moet snel en slim aan de slag gaan. SUBtracers adviseert dan ook: reageer nu!

Eurostars

Met de Eurostars-regeling kan de subsidie maximaal € 500.000 bedragen voor internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten geleid door MKB bedrijven. De deadline voor internationale projectvoorstellen is 18 februari 2016.

De doelgroep van een Eurostars project zijn MKB bedrijven in een samenwerkingsverband van ten minste 2 deelnemers, uit 2 verschillende Eurostars landen (o.a. Duitsland, Verenigd Koninkrijk). Het doel van deze regeling is om de time-to-market van nieuwe technologieën ontwikkeld door MKB bedrijven te verkorten en de technische risico’s die bij het ontwikkelproces komen te verkleinen. Dit zorgt voor een snellere ontwikkeling en groei van MKB bedrijven.

DHI-regeling

De DHI-regeling richt zich op Nederlandse (MKB)-ondernemingen met internationale ambitie en interesse in het investeren in opkomende markten en/of ontwikkelingslanden (de zogenaamde DHI-landen). Deze regeling bestaat uit een drietal modules: demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 euro voor een haalbaarheidsstudie of een investeringsvoorbereidingsstudie en € 200.000 voor een demonstratieproject. De tenderronde voor deze subsidieregeling start op 15 januari 2016 en zal ongeveer 6 weken duren.

Middels demonstratieprojecten kunnen bedrijven subsidie krijgen voor het demonstreren van een product, technologie of aanpak om zodoende potentiële afnemers te overtuigen. Tevens wordt subsidie verleend voor een studie naar de haalbaarheid van een project en de haalbaarheid van het investeren in een onderneming in een van de DHI-landen.

Wanneer je als onderneming in aanmerking komt voor de Eurostars of de DHI-regeling, maar niet al te veel tijd wilt besteden aan het aanvragen en de administratieve afhandeling, kunnen wij je hierbij helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Deel dit stuk

op 17-12-2015

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers