SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Is jouw onderneming klaar voor internationale samenwerking?

Zoals we recent zien bij veel internationale regelingen, heeft ook ‘Eurogia2020’ voor 2016 een nieuwe oproep geopend. Eurogia2020 is een Eureka-cluster met als doel de ondersteuning van nieuwe technologieën in de schone energiesector. De oproep is geopend voor het indienen van internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O).

Eurogia2020

Alle innovatieve projecten die de koolstof-voetafdruk van energieproductie verkleinen en daarbij zowel gebruik maken van nieuwe technologieën voor energie, zoals zon, wind, biomassa, geothermisch, etc. als deze ontwikkelen, maken kans om gefinancierd te worden.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet aan een aantal criteria voldaan worden. Zo moeten de deelnemers aan een project uit EUREKA-landen komen en het consortium moet bestaan uit ten minste twee industriële bedrijven, groot of MKB, uit twee verschillende landen. De actieve deelname van onderzoeksinstellingen of universiteiten wordt sterk aangemoedigd indien dit niet verplicht wordt gesteld. Verder moeten de Eurogia2020 projecten duidelijk technologische innovatie in het toekomstige product, proces of dienst laten zien.

De financiering wordt toegekend door de nationale programma’s van EUREKA-landen. Project indieners worden vanaf het moment van voorleggen op de hoogte gehouden over financieringsmogelijkheden. Ook komen projecten in aanmerking voor het Eurogia+ label, dat de kans op andere vormen van financiering verhoogd.

Wanneer je als onderneming in aanmerking komt voor de Eurogia2020, maar tijd wilt besparen bij het aanvraagtraject en de administratieve afhandeling, kunnen wij je hierbij helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@subtracers.com of 088 – 900 1100. Let op de deadline is: 19 februari 2016.

Deel dit stuk

op 30-12-2015

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers