SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Innovatieve samenwerking Vlaanderen – Nederland

CrossRoads (2010 – 2014) was één van de grootste successen binnen het vorige Europese Interreg-programma, dat was gericht op het stimuleren van duurzame grensoverschrijdende samenwerking. Een opvolger kon daarom natuurlijk niet lang op zich laten wachten.

CrossRoads 2 voor innovatieve, grensoverschrijdende projecten in Zuid-Nederland en Vlaanderen

CrossRoads 2 bouwt voort op de geboekte successen van de voorganger. De focus van dit vernieuwde programma ligt op innovaties binnen de sectoren Agrofood, Chemie en Materialen, Hightech Systemen, Life Sciences en Health, Cleantech, Biobased Economy, Logistiek en Maintenance. De regeling is gericht op samenwerkingsverbanden tussen KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg).

Subsidies voor innovatieprojecten bedragen 45% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 135.000,-. Ook bestaat de mogelijkheid tot het laten uitvoeren van een haalbaarheidsstudie door een extern expert, met als doel het opzetten van een innovatietraject in een latere fase. Hierbij geldt een subsidiebijdrage van 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 10.000,-.

De eerstvolgende deadline voor indiening is op 30 september 2016. Echter, op 1 oktober aanstaande zal een nieuwe call opengesteld worden. Aanvragen worden beoordeeld volgens een tendersystematiek, waarbij de verschillende projecten gelijktijdig worden beoordeeld en gerankt na de sluitingsdatum van een call.

Ben je gevestigd in de provincie Zeeland, Noord-Brabant of Limburg en heb je plannen voor een innovatieproject in samenwerking met een Vlaamse partner? Neem contact met ons op en laat ons de subsidiekansen voor je checken. Bel nu 088 900 1100 of e-mail naar info@subtracers.com voor een afspraak

Deel dit stuk

op 8-9-2016

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers