SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Goed nieuws: starters die voor het eerst WBSO aanvragen

In een brief aan de Tweede Kamer heeft Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) aangekondigd de afhandelingstermijn op WBSO-aanvragen van nieuwe starters te verkorten tot één maand. Dit geldt voor aanvragen die ná 1 maart 2016 ingediend worden.

De huidige afhandelingstermijn op WBSO-aanvragen van nieuwe starters kan oplopen tot drie maanden, gemeten vanaf de datum van indiening van de volledige aanvraag. In sommige gevallen kan deze termijn ook nog verlengd worden.

Starters die voor het eerst aanvragen, bevinden zich vaak in een fase waarin duidelijkheid van groot belang is, zeker op het gebied van financiën. Om deze bedrijven op korte termijn in te kunnen lichten over het al dan niet toekennen van een S&O-afdrachtsvermindering, zal de behandelingstermijn per 1 maart 2016 verkort worden tot één maand.

Deze kortere afhandelingstermijn zal dus alleen gelden voor bedrijven die starter zijn én voor het eerst WBSO aanvragen. Een bedrijf is starter voor de WBSO als het maximaal vier jaar inhoudingsplichtig is en maximaal in twee eerdere jaren S&O-verklaringen heeft ontvangen.

Bent u starter en denkt u aan het aanvragen van WBSO, maar weet u zich nog geen raad met de vele haken en ogen die bij deze regeling komen kijken? SUBtracers heeft jarenlange ervaring in het opstellen van WBSO-aanvragen en kan u hierbij helpen. Bekijk hier hoe SUBtracers u kan helpen met uw WBSO-aanvragen of neem contact met ons op via info@subtracers.com of 088 – 900 1100.

Benieuwd of u voor andere subsidieregelingen in aanmerking komt? Vraag een gratis subsidiescan aan!

Deel dit stuk

op 4-2-2016

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers