SUBtracers logoSUBtracers logo dark text

Achmea: een groene verzekeraar!

Achmea is natuurlijk een bekende naam, maar wist je ook dat Achmea een groene verzekeraar is? Volgens Sustainalytics behoort Achmea zelfs wereldwijd tot de top 5 best presterende verzekeraars op het gebied van duurzaamheid.

In dit kader is het een speerpunt van Achmea om haar kantoren zo duurzaam mogelijk te maken. Achmea heeft haar panden in Leeuwarden door een grootscheepse verbouwing en renovatie van het energielabel A weten te voorzien. Hierdoor kan er een forse daling van het energieverbruik worden gerealiseerd.

Nieuwe vliesgevels

Het gehele project in Leeuwarden omvat de revitalisatie van de Achmea-gebouwen in de binnenstad. Voor de panden één en twee zijn de oorspronkelijke vliesgevels, die de panden hun karakteristieke uitstraling geven, gedemonteerd. Gebruikmakend van moderne materialen en nieuwe beglazing zijn ze vervolgens opnieuw opgebouwd. Door de nieuwe vliesgevels is er meer licht in het gebouw en is een hogere isolatiewaarde gerealiseerd. Samen met de andere investeringen op het gebied van o.a. isolatie, nieuwe beglazing en ledverlichting levert dit een aanzienlijke vergroening van de bestaande gebouwen op!

Groen investeren loont

SUBtracers heeft Achmea mogen begeleiden bij het aanvragen van energie investeringsaftrek (EIA) voor het pakket aan energiebesparende maatregelen voor haar kantoren in Leeuwarden. De goedkeuring door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is de afsluiting van het uitgebreide aanvraagtraject.

Met de EIA kan (in 2017) 55,5% van de investeringskosten in duurzame bedrijfsmiddelen van de fiscale winst worden afgetrokken. Hiermee beoogt de overheid een stimulans te geven aan het gebruik van energiezuinige technieken en duurzame energie. Naast de EIA zijn er nog meer regelingen waarvan je met je bedrijf gebruik kan maken, om een voordeel te behalen bij groene investeringen.

Wil jij ook je bedrijfsvoering vergroenen of in kaart krijgen voor welke regelingen je met je bedrijf in aanmerking komt? Wij komen graag bij je langs om alle mogelijkheden toe te lichten en met je mee te denken. Neem contact met ons op via 088 900 1100, info@subtracers.com of via uw vaste SUBtracers-adviseur.

Deel dit stuk

op 29-5-2017

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws.

    Ons adres

    MediArena 9
    1114 BC Amsterdam-Duivendrecht

    © 2021 SUBtracers